Over Taekwondo Olthuis

Categorie: Over de club

Onze vereniging is voortgekomen uit sportschool Olthuis, die onder leiding van Henri Olthuis al vele jaren actief was met taekwondo lessen in Rijssen en Markelo. Toen Henri Olthuis in 2009 besloot om te stoppen met het geven van lessen hebben Robert Dannenberg, Jeroen Noltes† en Nicole Dannenberg besloten om de sportschool om te zetten in een vereniging. Ria Dannenberg was hier ook vanaf het begin bij betrokken om het bestuur te ondersteunen.

Taekwondo Vereniging Olthuis is van start gegaan op 1 januari 2010. Het eerste jaar is het aantal leden verdubbeld. Het 2e jaar gebeurde dit weer.

Op 1 januari 2014 telde taekwondo vereniging Olthuis 125 leden.

In eerste instantie werden alle lessen verzorgd door Robert Dannenberg. In Rijssen werd hij geassisteerd door Erwin Tiggelhoven. Erwin heeft later samen met Rachèl Poortman de lessen in Rijssen overgenomen. Op dit moment worden de lessen in Rijssen gegeven door Rober Dannenberg en Hans van de Riet.  Rachèl had ook haar eigen lessen in Holten maar deze worden nu gevenen in Holten door Job Samuels en Hans van de Riet. In Wierden worden de lessen door Robert Dannenberg en Roy ten Bergen gezamenlijk gegeven. Roy heeft nu deze les overgenomen met Erik ter Harmsel als zijn assistent. Daarnaast heeft Roy ook zijn eigen les voor 40+ers, in Rijssen. Dereck Hurtubise geeft sinds 2015 de lessen in Markelo. Hij heeft nu als assistent trainer Erik ter Harmsel.

Bij Taekwondo Olthuis kun je recreatief trainen of trainen voor wedstrijden. Je kunt op elk moment instromen. Met je trainer kun je overleggen met welk doel je wilt sporten en wat je ambities zijn en daar wordt dan samen naartoe gewerkt.

 

Artikel delen: